آموزش کامل طرز تهیه آش سبزی شیرازی خوشمزه و مقوی برای صبحانه
آموزش کامل طرز تهیه آش سبزی شیرازی خوشمزه و مقوی برای صبحانه
دستور آشپزی و طرز پخت آش سبزی خوشمزه و مخصوص در منزل
مواد لازم آش سبزی
سبزی (تره، ترخان، شوید) :•: 400 گرم
نخود :•: 100 گرم
عدس :•: 100 گرم
لوبیا قرمز :•: 100 گرم
برنج :•: 100 گرم
پیاز :•: 1 عدد
پیاز داغ :•: 3 قاشق غذاخوری
ترخان خشک :•: 2 قاشق غذاخوری
گوشت سردست گوسفندی با استخوان :•: 500 گرم
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و فلفل قرمز :•: به میزان لازم
دستور آشپزی و طرز پخت آش سبزی خوشمزه و مخصوص در منزل
طرز تهیه آش سبزی
برای تهیه آش سبزی خوشمزه ابتدا هر کدام از حبوبات را شب قبل جداگانه در کاسه ای از آب خیس کنید و چندباز آب آنها را بیرون بریزید ومجددا آب روی آنها بریزید.(این کار باعث از بین رفتن نفخ حبوبات و نرم تر شدن آنها میشود)
میشود تمامی حبوبات را یک جا در قابلمه ای بریزید و روی آن ها آب و نمک بپاشید و روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید تا حبوبات بپزند .اما من این روش را توصیه نمیکنم زیرا نخود دیر پز تر از لوبیاست و لوبیا دیر پز تر از عدس است و این که تمامی حبوبات را یکدفعه در یک قابلمه بریزید و بخواهید در یک زمان همگی آنها بپزند روشی درست نیست ،زیرا در این روش اگر صبرکنیم که نخود پخته شود صد در صد عدس له شده ای خواهید داشت.
پس برای آنکه حبوبات هر کدام به اندازه پخته شوند هر کدام را در قابلمه ای کوچک و جدا از هم بریزید و آب و مقدار کمی نمک به آنها اضافه کنید و بگذارید تابا حرارت ملایم کاملا بپزند.
سپس پیاز را پوست بگیرید و بشورید و خرد کنید و گوشت را در قابلمه ای بگذارید و پیاز و 1لیتر آب و زردچوبه،فلفل قرمز را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید تا گوشت خوب پخته شود . برنج را نیز جدا میپزیم.میتوانید هم کته درست کنید هم آبکش اما من کته را انخاب میکنم.
تره،ترخان،شوید را پاک کنید و بشورید و یادر خرد کن بریزید تا یکدست خرد شوند و یا روی تخته آشپزخانه با چاقو خرد کنید و در تابه ای بریزید و تفت دهید تا آب آن کاملا کشیده شود و سبزی رنگش تغییر کند.
پس از آنکه حبوبات همگی پخته شدند آنها را در قابلمه ای بریزید و برنج پخته شده را به ان بیفزایید همچنین سبزی تفت داده شده را نیز اضافه کنید.گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کنید و گوشهای آن را از استخوانها جدا کنید و خوب بکوبید و به همراه آب گوشت به مواد در قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید تا آش سبزی چند جوش بزند و بپزد.
در شیر جوش کمی روغن بریزید و حرارت را کم کنید تا روغن بمرور زمان داغ شود،سپس نیمی از پیاز داغ تان و زردچوبه،فلفل به هر میزان که تمایل دارید در روغن داغ بریزید و تفت دهید،هنگامی که بوی خامی زردچوبه را دیگر احساس نکردید شیر جوش را بردارید و مایع پیاز داغ را در آش بریزید.توجه داشته باشید داغ در آش در حال جوش بریزید.
در آخر 1/3از آش را در ظرفی دیگر بریزید و خوب بکوبید و به آش بیفزایید و تامل کنید تا آش چند جوش بزند تا کاملا به اصطلاح جا بیفتد سپس در ظرف مورد نظر سرو کنید و با باقی پیاز داغ تان آن را تزئین کنید و نوش جان کنید.
آموزش کامل طرز تهیه آش سبزی شیرازی خوشمزه و مقوی برای صبحانه